Naš you tube kanal i privatne poruke omangogle@gmail.com

Popularni postovi

Kronova bolest

Kronova bolest može se ublažiti prirodnim putem.Malo  o kronovoj bolesti.Kronova bolest je hronično oboljenje sa nepredvidljivim pojačanjima i poboljšanjima kliničkog toka. Način ispoljavanja i simptomi zavise od zahvaćenog regiona creva i težine bolesti. U razvijenim zemljama zapadne Evrope učestalost Kronove bolesti je 2-6 slučajeva, a u sjevernoj Evropi 27-48 slučajeva u populaciji od 100.000 stanovnika.
Kronova bolest ili regionalni enteritis je nespecifično zapaljenjsko oboljenje digestivnog trakta, koje može da zahvati bilo koji njegov dio a to je od usta do anusa.Najčešći simptom bolesti je proljevi, čija učestalost ovisi o dužini crijeva zahvaćenog upalom. 
Proljevi su praćeni gubitkom tjelesne težine, slabokrvnošću, nekada povišenom temperaturom. Ukoliko je upalom zahvaćeno debelo crijevo proljevi su praćeni i vidljivim krvarenjem.
Potrebno je obratiti pažnju na ishranu i liječiti se uz redovnu kontrolu kod liječnika.
Treba znati i to da su se nedavno pojavile BIOCOLON kapi koje mogu pomoći u  borbi protiv ove bolesti,bar tako savjetuju pa vrijedi i probati.

tags:kronova bolest,ishrana,liječenje,

Nema komentara:

Objavi komentar

Vaš komentar će biti odobren ili ne dodbren nakon provjere vlasnika bloga.Komentari upućeni direktno vlasniku bloga na gmail neće biti objavljeni.