Naš you tube kanal i privatne poruke omangogle@gmail.com

Popularni postovi

Za zdravlje i lijep izgled

Lijep izgled pomoću cimeta.Nemojte zaboraviti jer ga imate pred nosom.Svaka domaćica ima cimet u kuhinji,pa treba i iskoristiti.Za zdravlje je među prvim začinima koji pomažu.A evo i par primjera zašto je to tako:
-Protiv virusa i bakterija,prehlade,hroničnog kašlja,infekcije bešike,protiv povišenog šećera u krvi,jačanje imuniteta,za bolje varenje,za bolji korijen kose itd...recepti:U jednu veliku kašiku mlakog meda umiješati jednu četvrtinu kašičice cimeta.Uzimati tri puta dnevno tokom tri dana i prehlada će nestati.
Na ovaj način se uspješno čiste sinusi i liječi hronični kašalj.
Med i cimet upotrijebljeni kao mješavina (1 kašika meda i 1 kašičica cimeta),uz redovnu upotrebu ojačaće imunitet i uspješno štititi organizam od virusa i bakterija.Zatim cimet djeluje antibakterijski i antigljivično, a pomaže i kod začepljenih pora. 
Ali s cimetom treba oprezno jer kod nekih ljudi može izazvati iritaciju kože, pa prije nanošenja na lice, isprobajte ga na ruci. 
Cimet se može uzimati na razne načine ali je najbolji u smjesi sa medom.Recepte već možete naći na internet stranicama ili u knjigama na ovu temu.


tags:cimet,zdravlje,virusi,bakterije,imunitet,prehlada,